Print Friendly, PDF & Email

 

We hebben in 2013 iets nieuws opgezet !!! 

 

IMG_0264IMG_0260

HUMULUS    LUPULUS 

Bent u bekend met Hopplanten??   (Humulus lupulus)
Wij zetten een 20 meter lange pergola 3,20 meter hoog met Hopplanten in onze showtuin. 

Nadat we veel kennis hebben gekregen over de helende werking van lavendelolie zijn we ons gaan verdiepen in de Hop omdat we in de
 loop van de laatste jaren hebben geleerd dat de Hop ook, en zeker in combinatie met lavendel, heel gezond is voor de mens. In de afgelopen tijd hebben wij meerdere keren een bezoek gebracht aan Poperingen in België en Hallertau in Duitsland en hebben daar goede contacten kunnen leggen met hopkwekers en het aldaar aanwezige hopmuseum. 

Hop is een klimplant en groeit tot wel 7 meter hoog. Mensen die de Hop kennen spreken allemaal heel positief over de Hopplant in de tuin en als decoratie in het najaar in huis. Nog niet zo bekend is de helende werking van Hop. Daarom hebben wij Hopzeep ontwikkeld; een door ons zelf ontworpen nieuw product dat nog nergens anders te koop is. Inmiddels ligt ons product wel in België in de winkels.

Wij gaan in de komende tijd de Hopplant promoten. Als je die goed behandeld heb je in je eigen tuin een prachtige begroeiing over de pergola. Kom het bij ons maar afkijken. Aan de pergola van 3,20 meter hoog staan 2 soorten hop geplant. Een Aromatische en een Bitter soort. 

Hop wordt in het bijzonder gebruikt bij het brouwen van bier. De lupuline in de hopbel, de gele poeder die daar in zit, zorgt voor het schuimen, de bittere en ook aromatische smaak van bier. Het is daarom een onmisbaar product als je bier gaat brouwen.