Print Friendly, PDF & Email

KLASSIEK NATSCHEREN!?

Hoe natscheren met als resultaat een lekker geurend en fris uiterlijk?

Wij hebben inmiddels veel klanten die met onze bijzondere scheerproducten werken en die zeggen met ons dat zij na het scheren er een frisser uiterlijk door hebben gekregen. Dat komt mede door de gelijktijdige verzorging van de huid met producten die gebruikt worden.

Ikzelf, en ik denk velen met mij, hebben van onze vaders niet kunnen leren hoe het natscheren gedaan moet worden. We zijn maar zo’n beetje begonnen. Hieronder treft u een beschrijving aan van de werkwijze die is aan te bevelen. Heeft u uw eigen systeem, ook goed maar hou in het oog dat u toch voorzichtig te werk gaat en uw huid verzorgt zodat u een frisse uitstraling krijgt.

Benodigde spullen voor het natscheren:

  • Pre-shave olie (olie voor het scheren en inzepen)
  • Scheercreme
  • Scheerkwast
  • Scheermesje
  • After-shave balm

Het allerbeste resultaat verkrijgt u na het nemen van een douche. De huid en de haartjes zijn dan al lekker zacht geworden door het hete water.

1.      U brengt de Pre-shave olie op de huid aan waar er geschoren gaat worden. Dit heeft als functie dat de huid en de haartjes zachter worden. De mesjes glijden dan ook beter over de huid heen en beschadigt de huid minder. Er ligt als het ware een filmpje olie op de huid als bescherming. Gewoon met de handen doen en daarna de handen afwassen met zeep.

2.      Neem de kwast en maak die nat met voor uw huid zo heet mogelijk water. Breng scheerzeep op de kwast aan en masseer de scheerzeep goed over de haargroei heen. Het aanbrengen met de kwast masseert tevens de huid die nog soepeler gemaakt wordt. Ofwel u maakt eerst in een kommetje de gebruikte scheerzeep tot schuim en dan opbrengen.

3.      Neem nu het scheermes en scheer uw baard in partjes af terwijl u heel regelmatig de zeep van het mes afspoelt. Het mes loopt anders met zeep dicht en werkt niet goed meer.

Bouw een vast patroon op van scheren, dan gaat na verloop van tijd het scheren veel sneller en geeft tevens een beter resultaat. Telkens scheren met een of enkele banen, meer niet en dan afspoelen.

Een volgorde is bijvoorbeeld:  beginnen bij de linker wang, mes spoelen, dan de rechter wang, mes spoelen, uw bovenlip en kin, mes spoelen, de linkerkant van de keel, mes spoelen, de rechterkant van de keel, mes spoelen.

Nu hebben we alles gehad van boven naar beneden. (met de vleug mee is de bedoeling)

4.      Neem nu weer de kwast en zeep nogmaals in, er zit meestal nog wel zeep genoeg op.

5.      Neem nu het mes en scheer in omgekeerde volgorde van beneden naar boven. Opscheren noemt met dat wel. De meeste personen scheren dan tegen de vleug van de haren in. Hiermee scheert u zich dan echt glad. Let op dat u met korte enkele banen scheert en ook weer regelmatig het mes uitspoelt.

6.      Voel nu met de hand of u niet een stukje hebt overgeslagen. Zo ja, laat het scheermes er dan nog eens tegen de vleug in zijn werk doen.

7.      Spoel nu af met water en droog de huid af. Koud water zorgt ervoor dat de poriën snel sluiten. Warm water voelt aangenamer aan. Het is maar waar u de voorkeur aan geeft.

8.      Neem nu de after-shave balm en breng die als huidverzorging aan op uw gezicht. Neem gerust uw neus en voorhoofd mee. Deze balm verzorgt de huid en geeft de huid een goed verzorgde uitstraling.

9.      Voor de lekkere geur kunt u sterk geparfumeerde scheerproducten gebruiken maar een eigen gekozen eau de toilette aanbrengen op uw kleding is beter. Parfums, after-shaves op de huid is ook niet voor iedereen geschikt, het maakt de huid ook droog omdat er alchohol in zit.

Nu bent u heel goed geschoren en bent u er helemaal klaar voor.